BiH

Predložene uštede

Danas vanredna sjednica Predsjedništva BiH, na dnevnom redu Budžet za 2020.

26/06/2020

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je na sjednici održanoj 18. juna Nacrt budžeta bh. institucija i međunarodnih obaveza za 2020. godinu koji je uputilo Predsjedništvu BiH

Vanredna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine najavljena je za danas, a na dnevnom redu sjednice bit će utvrđivanje Prijedloga zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je na sjednici održanoj 18. juna Nacrt budžeta bh. institucija i međunarodnih obaveza za 2020. godinu koji je uputilo Predsjedništvu BiH.

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda (HDZBiH) obrazložio je tada da je ministarstvo po drugi put utvrđivalo budžet, ali i da je budžetski okvir onakav kakav je bio i planiran, s tim da su urađene uštede gdje god je bilo moguće.

– U budžetu je zadržan budžetski okvir kakav je bio, urađene su uštede na svim mogućim pozicijama, izuzete su samo sigurnosne agencije – pojasnio je Bevanda.

Potvrdio je i da plaće, odnosno budžetska osnovica za plaće nije povećana, nego je u pitanju usvajanje zakona koji tretira plaće vojnika u Oružanim snagama BiH, a tu je i puna primjena Zakona o policijskim službenicima te je povećana stavka za topli obrok koji je povećan za dvije KM.

Na stavci Centralne izborne komisije (CIK) BiH uvrštena je pozicija od 4.227.000 KM za održavanje Lokalnih izbora 2020. godine.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.