Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Dane pred nama obilježit će promjenjivo vrijeme, očekuju se pljuskovi i grmljavina

pljusak

Jutarnja temperatura od 14 do 20, na sjeveru do 22, a dnevna od 23 do 29 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas se u većem dijelu očekuje sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Poslijepodne porast naoblake u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne može usloviti pljuskove i grmljavina. Lokalno su moguće i intenzivnije padavine, praćene gradom.

Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na sjeveru do 22, a dnevna od 23 do 29 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura oko 15, a dnevna oko 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda BiH.

U ponedjeljak će biti oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prije podne padavine u Hercegovini, Krajini i na zapadu Bosne, a poslije podne u cijeloj zemlji. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 28 °C.

U utorak se očekuje oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 21 do 28 °C.

I u srijedu će biti oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 28 stepeni.

U četvrtak  umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine uglavnom poslije podne ili tokom noći. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 22 do 28 stepeni.

Upaljen alarm

Meteoalarm je zbog najavljene grmljavine za danas izdao žuto upozorenje za sjeverno područje uz rijeke Sanu i Savu do Bijeljine, kao i za banjalučku i tuzlansku regiju, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Za sutra je zbog grmljavine izdato žuto upozorenje za cijelu BiH.

Žuto upozorenje ukazuje na opasno vrijeme, a prognozirane su neuobičajene vremenske prilike.

Prema najavi meteorologa, u BiH će danas se u drugom dijelu dana očekuje povećanje oblačnosti što će usloviti kišu i pljuskove.