Dani pred nama sunčani i bez padavina

BiH

vrijeme sunce

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano vrijeme.

U Bosni po kotlinama će biti magle ujutro. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka, uglavnom, će se kretati između 19 i 24, a na jugu Hercegovine do 26 stepeni.

U subotu će biti pretežno sunčano vrijeme. Poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi u Krajini. Vjetar će biti slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 4 i 9, a na jugu Hercegovine od 9 do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između 22 i 27 stepeni.

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini prijepodne očekuje sunčano vrijeme. Poslijepodne se očekuju pljuskovi i grmljavina u većem dijelu Bosne. Bez padavina u Hercegovini. Vjetar će, većinom, biti slab promijenljivog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti i jačih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 6 i 12, a na jugu do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između 23 i 28.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti sunčano prijepodne. U drugoj polovini dana se očekuju pljuskovi i grmljavina u većem dijelu zemlje. Najmanja vjerovatnost za padavine je u sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 14, a na jugu Hercegovine od 12 do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 24 i 29 stepeni.

U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano prijepodne. U drugoj polovini dana se očekuju pljuskovi i grmljavina u većem dijelu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačne južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između 9 i 15, a na jugu Hercegovine od 13 do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između 24 i 30 stepeni, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorloškog zavoda BiH.