Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Dani sa Apotekama Sarajevo” za promociju zdravlja i prevenciju bolesti

BiH

apoteke (1)

Javna ustanova Apoteke Sarajevo raznovrsnim aktivnostima obilježava “Dane sa Apotekama Sarajevo”, u svim prodajnim jedinicama u Kantonu Sarajevo i Zeničko-dobojskom kantonu.

Iz JU Apoteke Sarajevo novinarima su kazali da je tim povodom za stanovništvo organizirano besplatno mjerenje šećera u krvi, krvnog tlaka, tjelesne težine i visine, te vitaminsko mineralnog statusa organizma.

Naglašavaju da je to prilika i za uslugu preventivnog određivanja starosti krvnih žila, uz savjet ljekara. Novost je besplatna kontrola vida, koja se vrši u apoteci “Bosna” u Sarajevu.

Za subotu je, u apoteci “Importanne”, planirana kreativna radionica za djecu. Oni će imati zadatak kreativnost izraziti crtežima na zadanu temu, a najkreativniji radovi bit će nagrađeni.

Direktor Apoteka Sarajevo Sait Muradić istaknuo je danas da su Apoteke Sarajevo jedna od uspješnijih javnih ustanova u KS, posluju pozitivno i postižu dobre rezultate.

– Imamo vlastitu proizvodnju, uvodimo standarde, certificiramo se. Trenutno proizvode plasiramo samo u BiH, i to najvećim dijelom kroz naše ustanove i neke druge lance apoteka. Dobivanjem standarda postići ćemo uvjete da naše proizvode možemo plasirati u inozemstvo, kako EU tako i šire. Procesi su u toku, očekujemo certifikaciju u prvom kvartalu naredne godine – kazao je. Naglasio je da će to doprinijeti rastu prihoda, povećanju poslovanja i boljoj budućnost za tu ustanove i njene zaposlenike.

Treći “Dani sa Apotekama Sarajevo” održavaju se od 12. do 14. oktobra, a namjera je promovirati zdravlje, te istaknuti značaj prevencije bolesti i redovne brige o organizmu.