Partner MKF pomaže domaćoj privredi

Konjuh

Partner mikrokreditna fondacija i Konjuh d.d. Živinice, potpisale su Ugovor o nabavci kancelarijskog namještaja u vrijednosti od 119 hiljada KM.

„Svjesni činjenice da je u našoj zemlji jedan od najvećih problema nezaposlenost i odlazak mladih, mi u Partneru nastojimo da promovišemo važnost domaće proizvodnje i da dajemo podršku svima onima koji žele da rade i grade svoju budućnost u BiH. Kao dokaz tome je i ovaj ugovor o nabavci kancelarijskih stolica od „Konjuh“ d.d. Živinice, čijom realizacijom želimo da damo svoj doprinos afirmaciji domaćih kompanija, i da potaknemo ostale privredne subjekte, a i građane, na donošenje sličnih odluka prilikom kupovine“, rekao je Senad Sinanović, direktor Partner mikrokreditne fondacije.

Fabrika namještaja „Konjuh“ Živinice, iako u stečaju, pokušava vratiti lidersku poziciju u proizvodnji i prodaji namještaja, kako na prostoru BiH tako i na inostranom tržištu. Nekadašnji gigant, trenutno zapošljava 40 radnika, koji vrijedno rade nastojeći da zadrže kvalitet proizvoda i da odgovore na zahtjeve kupaca.

„Uprava i zaposlenici „Konjuha“, zahvaljuju Partner mikrokreditnoj fondaciji na sklapanju ovog, za nas, veoma važnog ugovora, koji znači mjesec dana posla za naše radnike. Iako se nalazimo u teškoj situaciji, naše opredjeljenje je da i ubuduće proizvodimo stolove i stolice prepoznatljivog kvaliteta i da sačuvamo brend koji postoji 130 godina, u čemu nam mogu pomoći firme, na način kao što je to uradila Partner MKF“, istakao je Hajrudin Kunalić, stečajni upravnik Konjuh d.d. za proizvodnju i promet namještaja Živinice u stečaju.

Partner mikrokreditna fondacija već 20 godina pruža mikrokredite osobama koje nemaju ili imaju ograničen pristup komercijalnim izvorima finansiranja, odnosno bankama. Osim mikrokredita za započinjanje i održavanje poslovnih aktivnosti, Partner je dizajnirao i posebne kreditne linije za poljoprivredne, stambene i mikrokredite za poboljšanje uslova života. Partner MKF je neprofitna organizacija, koja sav višak prihoda nad rashodima usmjerava u plasiranje novih mikrokredita u Bosni i Hercegovini. Plasiranjem mikrokredita, Partner ispunjava i svoje socijalne ciljeve direktno utičući na zaposlenost i stvaranje novih radnih mjesta.

Za više informacija posjetite našu web stranicu: www.partner.ba.