Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Darko Ćulum o smrti Davida Dragičevića: Policija ništa ne prikriva

BiH

svijece david bl2

Direktor policije RS-a Darko Ćulim izjavio je danas da vjeruje da će se u potpunosti riješiti slučaj smrti 21-godišnjeg banjalučanina Davida Dragičevića, što traže i osobe koje se već više od mjesec dana okupljaju u centru Banje Luke.

Tvrdi i da policija ništa ne prikriva u ovom slučaju.

– Istražni tim, zajedno s tužiocem, radi na ovom predmetu. Provodi se intenzivna istraga i svaki dan se preduzimaju operativno-taktičke, istražne mjere i radnje po ovom predmetu – rekao je Ćulum novinarima u Zvorniku.

Dodao je da istragu vodi tužilac.

Na zahtjev poslanika opozicije za 10. maj najavljena je i posebna sjednica entitetskog parlamenta o stanju bezbjednosti u Banjoj Luci i Republici Srpskoj – ”Pravda za Davida – Pravda za Sve”.

Zasjedanju će prisustvovati, kako je najavio, i entitetski predsjednik Milorad Dodik, koji je istakao da nema razloga da bilo ko u RS bježi od bilo koje teme.

Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci kazao i da je od početka tražio da se utvrde činjenice te da podržava rad institucija i traži od tužilaštva i policije, ako je potrebno, da iznova preispitaju taj slučaj i da izađu s jasnim podacima o čemu je riječ.

Protiv onih pojedinaca za koje se, kako je rekao, eventualno utvrdi da nisu uradili sve, preduzet će se mjere odgovornosti.