Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prošlo je šest godina

Davor Dragičević: David je ubijen u policijskoj stanici, od Jedinice za podršku

davor dragicevic
foto: n1
Davor Dragičević danas ispred Palate predsjednika RS u Banja Luci

Dragičević je istakao da za šest godina nije dobio ništa osim zastare predmeta

Danas se navršilo tačno šest godina od kada je nestao David Dragičević, banjalučki 21-godišnji student. Nesrećni mladić nestao je u noći sa 17. na 18. mart 2018. godine nakon što se udaljio iz porodične kuće prema centru grada. Njegovo tijelo, nakon višednevne potrage, pronađeno je na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel, šest dana nakon nestanka.

Povodom ove godišnjice Davidov otac Davor obratio se medijima ispred Palate predsjednika Republike Srpske, a prilikom konferencije za medije, odnosno pokušaja da ispred ulaza u Palatu pokaže transparent sa natpisom “Ko je ubio Davida” policijski službenici MUP-a Republike Srpske Dragičevića su zamolili da se udalji.

“Otet službenim vozilom zločinačkog MUP-a Republike Srpske”

“David Dragičević je 18.3. u centru grada Banjaluke otet službenim vozilom zločinačkog MUP-a Republike Srpske, marke Dacia Duster T084-E-085, pozivam sve medije molim vas postavite pitanje MUP-u Republike Srpske, Tužilaštvu Bosne i Hercegovine gdje je vozilo ovih registarskih oznaka, čiji DNK je pronađen u tom vozilu, ko su pripadnici koji su vozili to vozilo”, rekao je Dragičević.

“David je ubijen u policijskoj upravi Centar, od Jedinice za podršku i ovo kažem pod punom odgovornošću. Uveden je na ulaz gdje se prije ulazilo za lične karte. U Tužilaštvu BiH posljednji relevantni svjedoci dali su svoj iskaz na dešavanja iz te noći, ubistva i dovođenje Davida tamo autom. Niko do dan danas to nije istražio. Sve ubice i nalogodavci su na slobodi. Svaki dan moram da dokazujem nešto što je očigledno, moram da trpim diskriminaciju MUP-a. Kakva je ovo institucija, kakav je ovo entitet i kakva je ovo država?”, pitao je Dragičević.

Dragičević je istakao da za šest godina nije dobio ništa osim zastare predmeta.

“26.3 predmet protiv krim tehničara ide u zastaru, samim tim idu ove institucije u zastaru pravno”, rekao je on ističući da građani treba da se zabrinu u kakvom entitetu žive i kakvom pravosuđu treba da se obraćaju.

Ključne odgovore na pitanja nakon kojih bi bilo poznato i koji je razlog ubistva i ko je i po čijem nalogu ubistvo izvršio nije dalo ni Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pred kojim se vodi predmet za ubistvo banjalučkog mladića već gotovo tri godine.