Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Stiže zahlađenje, biće ispod nule. Nakon toga temperature rastu do 24 stepena

Izvor: BHMeteo

Danas od jutarnjih sati postepeno razvedravanje sa sjevera

U Bosni i Hercegovini dio prijepodneva oblačnije vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. U drugoj polovini dana posvuda smanjenje oblačnosti i sunčanije.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Na području Hercegovine i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu zemlje od 14 do 17 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom uglavnom prijepodne.

Tokom dana, smanjenje oblačnosti i bez padavina. Jutranja temperatura oko 5, a najviša dnevna temperatura zraka oko 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Razvedravanje sa sjevera

Danas od jutarnjih sati postepeno razvedravanje sa sjevera. Za razliku od današnjeg dana, sutra osjetno svježije, a dodatni osjećaj svježine pojačavat će sjeverac i bura. Vjetar će utihnuti prema kraju dana, a u kombinaciji sa vedrinom uslijedit će hladna noć na srijedu, javlja BHmeteo.

U srijedu ujutru dočekat će nas slab do umjeren mraz. U većem dijelu zemlje temperature između -4 i 1°C. Nešto toplije na jugu Hercegovine do oko 4°C. Po kotlinama i duž rijecnih tokova moguća magla. Kasnije tokom dana ugodnije i uz obilje sunčanog vremena u svim krajevima.

Sa zapada postepeno dolazi do naoblačenja koje će prema kraju dana i večeras usloviti padavine u većem dijelu zemlje….

Posted by BHMETEO.ba on Monday, March 18, 2024

Od četvrtka ponovo porast temperatura ali i nastavak promjenjivog vremena, uz smjenu sunčanih i oblačnih intervala. U petak lokalno padavine.

U subotu jačanje južine uz temperature do 24°C, kao najava novih padavina i zahlađenja u nedjelju/ponedjeljak.