Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik nakon višesatnog razgovora s Vučićem najavio “važne odluke za sudbinu srpskog naroda”

dodik vučić
FOTO: RTRS
Dodik i Vučić

Kazao je da su on i Dodik patrijarha Porfirija upoznali sa težinom političke situacije u kojoj se nalazi cjelokupan srpski narod i od njega zatražili blagoslov

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa patrijarhom SPC  Porfirijem i predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Kako je saopšteno, donijeli su odluku da se 5. i 6. maja organizuje veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske.

Odluka o održavanju Sabora donijeta je, kako je saopšteno, poslije višesatnih razgovora Vučića sa Dodikom, u prisustvu patrijarha Porfirija.

vučić porfirije dodik
FOTO: RTRS

“Na tom Saboru biće donesene važne odluke o opstanku srpskog naroda na svojim ognjištima, njegovom ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine”, objavio je Milorad Dodik na svom twitter nalogu.

Dodik i Vučić
FOTO: RTRS
Dodik i Vučić

Vučić je na svom profilu na Instagramu također istakao “važnost” sastanka s Dodikom i patrijarhom. 

“Jedan od najznačajnijih sastanka sa njegovom svetosti patrijarhom Porfirijem i predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Nešto više informacija o sadržaju razgovora saopštićemo tokom večeri.”

Vučić je nešto kasnije najavio i da će “nova Vlada Srbije i Vlada RS pripremiti deklaraciju i moguće druge pravne akte koje će u istom tekstu podnijeti na usvajanje skupštinama Srbije i RS”.

Kazao je da su on i Dodik, “patrijarha Porfirija upoznali sa težinom političke situacije u kojoj se nalazi cjelokupan srpski narod i od njega zatražili blagoslov i podršku SPC”.