Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Darko Lakić novi predsjendik Upravnog odbora “Alumine”

alumina darko lakic

Novi predsjednik Upravni odbor “Alumine d.o.o. Zvornik” je Darko Lakić. Lakić je bio dosadašnji član Upravnog odbora “Alumine” i direktor je Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom Republike Srpske.

Na poziciji predsjednika UO-a zamjenio je Mileta Matića.

Za ovu odluku je, kako je saopćeno iz ove firme, glasalo svih pet članova Upravnog odbora “Alumine”, koji osim promjene predsjednika nastavlja rad u istom sastavu.

– Svjestan sam odgovornosti koju sam preuzeo i nadam se da je ovim došao kraj podjelama unutar fabrike i oko nje. Siguran sam da će svi kadrovski kapaciteti biti usmjereni na postizanje boljih rezultata ‘Alumine’ u interesu svih priznatih potraživanja povjerilaca, u interesu zaposlenih i naših poslovnih partnera – rekao je Lakić.

Kaže da to zvorničko preduzeće mora nastaviti unapređenje proizvodnje i diversikacije proizvodnog programa, kako ne bi zavisili od cijene aluminijuma na svjetskom tržištu, koja je trenutno na najnižem nivou u poslednjih sedam godina.

Stečajni upravnik „Birača“ a.d. u stečaju Lazo Đurđević je rekao da potpuno podržava imenovanje Darka Lakić za predsjednika Upravnog odbora “Alumine”.

– Drago mi je što je napokon jednoglasno rješeno pitanje predsjednika Upravnog odbora ‘Alumine’ i što će fokus biti na postizanju još boljih poslovnih rezultata u interesu svih priznatih potraživanja povjerilaca ‘Birača’ u stečaju – naveo je Đurđević.

I predsjednika Sindikata “Alumine” Radenko Smiljanić je naveo da očekuje da se nastave započeti procesi, prijem novih radnika i dalje poboljšanje radničkog standarda, saopćeno je iz “Alumine”.