BiH

vlada ks

Data saglasnost za prijem 11 uposlenika u tri u zdravstvene ustanove

14/10/2021
Foto: PIXSELL (Ilustracija)

Kako su naveli iz Ministarstva zdravstva, navedeni kadrovi su neophodni za nesmetan rad pomenutih zdravstvenih ustanova i one imaju obezbijeđena finansijska sredstva za upošljavanje na navedena radna mjesta

Vlada Kantona Sarajevo dala je danas saglasnost za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme ukupno 11 uposlenika u javnim ustanovama Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS, Zavod za bolesti ovisnosti KS i Opća bolnica “Prim.dr. Abdulah Nakaš”.

Zavodu za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS data je saglasnost za prijem tri medicinske sestre akušersko-ginekološkog smjera, dvije medicinske sestre opšteg smjera, jednog stručnog saradnika za održavanje i razvoj ambulantnog informacionog sistema, te jedne higijeničarke.

U Zavodu za bolesti ovisnosti bit će zaposlena tri radnika, i to jedan diplomirani ekonomista, zbog odlaska u penziju ranije uposlenog, te jedna medicinska sestra i jedan informatičar programer.

Općoj bolnici data je saglasnost za prijem jednog ljekara specijaliste endokrinologije-dijabetologije koji je neophodan zbog uvođenja novog načina rada u ovoj ustanovi, a koja od 18. jula 2020. godine, svakog dana tokom 24 sata, prima pacijente u urgentnom stanju.

Kako su naveli iz Ministarstva zdravstva, navedeni kadrovi su neophodni za nesmetan rad pomenutih zdravstvenih ustanova i one imaju obezbijeđena finansijska sredstva za upošljavanje na navedena radna mjesta.

Prilikom prijema kadra u radni odnos, ustanove su dužne poštovati važeće zakonske i podzakonske akte.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.