Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odlazi iz Sarajeva

Davor Dragičević: Neće biti nedodirljivih

davor dragicevic fokus db (1)

Muriz Memić je kazao da je vrijeme da konačno dobijemo pravnu državu

Davor Dragičević i Muriz Memić obratili su se novinarima nakon što je Dragičević poslije više od dva mjeseca odlučio da napusti zelenu površinu ispred pravosudnih institucija BiH gdje je do danas boravio.

Prvo su Memić i Dragičević zajednički uredili navedenu zelenu površinu što možete pogledati na narednom linku.

Dragičević je novinarima kazao da je najvažnije da je nakon sastanka sa v.d. glavnim tužiocem tužilaštva BiH Kajganićem, Ozrenkom Nešković koja je postupajući tužilac u predmetu David Dragićević, Ćazimom Hasanspahićem, postupajućim tužiocem u slučaju Memić i tužiocem Dubravkom Čamparom konačno rečeno da su Dženan i David ubijeni.

“Mogu vam slobodno reći dobili smo svi zaštitu i sigurnost, od ubica i zločinca i korumpiranih tužioca. To je ono što je Dubravko Čampara dobro formulisao zaštita se ne daje Murizu, Davoru, Teodori, Suzani, Sofiji već svim građanima BiH koji su iskreno na strani istine i pravde”, pojasnio je Dragićević.

Dragičević je ponovio sintamgu istraga u istrazi gdje, kako je objasnio, neće biti nedodirljivih te se posebno zahvalio Ifetu Feragetu.

Muriz Memić je kazao da je vrijeme da konačno dobijemo pravnu državu

“Najstrašnije i najbolnije je što je Dženan i David mogli preživjeti. Neko se iživljavao dok je Dženan umirao u Aleji, neko je namiještao tako i sa Davidom”, pojasnio je Memić.