Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banja Luka

Davor Dragičević priveden na “informativni razgovor”

davor dragicevic – Armin Durgut Pixsell

Davor je nekoliko puta u prenosu uživo psovao riječima “sjeme vam j**** zločinačko”, a na kraju je zatražio da ga inspektori odvezu, ali i vrate kući ako iz policijske stanice, kako je kazao, izađe u jednom komadu

Davor Dragičević večeras je odvezen u Policijsku stanicu Centar u Banjoj Luci, a u snimku koji je objavljen na Facebook grupi Pravda za Davida policijski službenici su kazali da se radi o informativnom razgovoru.

Dragičević je kazao da će se se obratiti javnosti na trgu u Banjoj Luci 9. januara, a danas su ga ispred kuće sačekali inspektori koji su ga pitali da li želi da se odazove informativnom razgovoru u policijskoj stanici. Iako nisu željeli reći o kakvom se informativnom razgovoru radi, Davor ih je pozvao da dođu 9. januara na trg te da će imati priliku popričati s njim.

Otac ubijenog Davida Dragičevića je u nekoliko navrata inspektore pitao zbog čega ga zovu dok su oni objašnjavali da dolazi samo na informativni razgovor koji može trajati do šest sati te da dolazi u svojstvu svjedoka.

Davor je nekoliko puta u prenosu uživo psovao riječima “sjeme vam j**** zločinačko”, a na kraju je zatražio da ga inspektori odvezu, ali i vrate kući ako iz policijske stanice, kako je kazao, izađe u jednom komadu.

“Davor Dragičević je upravo priveden na informativni razgovor. Došli su mu kući. Odvezoše ga u PS Centar. Vidimo se tamo”, napisao je član grupe Pravda za Davida Ozren Perduv.