Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tužilaštvo iznijelo zanimljive detalje

Debevec dobio vozilo od AS Kramar, Mehmedagić pet minuta prije hapšenja promijenio telefon

mehmedagic debevec

Tužiteljica Jolović je kazala da je jasno zašto obojica osumnjičenih nisu htjeli da daju šifre telefona

Tužiteljica Bojana Jolović je na ročištu za produženje pritvora suspendiranom predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu i bivšem šefu OSA-e Osmanu Mehmedagiću spomenula i Mladena Lučića.

Riječ o nekadašnjem odborniku u Skupštini Općine Istočna Ilidža i bratu bivšeg ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloša Lučića, a koji je postao poznat široj javnosti nakon što mu je zapaljen automobil 2017. godine.

Kako je navela tužiteljica, Ranko Debevec se u Španiji sastajao s Mladenom Lučićem, dok je vođena istraga protiv Miloša Lučića, koji se tokom nje nalazio i u pritvoru.

Inače, Debevec je i državljanin Španije.

Podsjećamo, danas je objavljena informacija da je Sud BiH potvrdio optužnicu protiv bivšeg državnog ministra Miloša Lučića zbog zloupotrebe položaja i pronevjere u službi.

Vozilo za svastiku dok je AS Kramar bio na sudu

Ono što je privuklo posebnu pažnju medija i javnosti jeste tvrdnje tužiteljice da je Ranko Debevec dobio automobil od AS “Kramar” dok se na sudu vodilo više od 700 postupaka protiv te kompanije. Radi se o periodu od 2019. godine do 2021. godine.

Na ročištu je tužiteljica rekla da je Debevec pomenuto vozilo registrovao na ime sestre svoje supruge.

Tužiteljica navodi kako je uzeo vozilo marke Polo 2014. godište. Auto je bilo u vrijednosti od 15.000 maraka.

Mehmedagić pet minuta prije hapšenja promjenio telefon

Bivši šef OSA-e Osman Mehmedagić pet minuta prije hapšenja promijenio mobilni telefon, otkrila je tužiteljica Tužilaštva BiH koja je kazala da je Tužilaštvo do ovih podataka došlo na osnovu listinga poziva dobijenih od BH Telekoma, a koji su analizirani proteklih dana.

Spomenuti telefon do danas nije pronađen i pretpostavlja da se u njemu kriju brojni dokazi. Tužioci su rekli da očekuju da će i novi mobitel otkriti određene podatke.

Tužiteljica Jolović je kazala da je jasno zašto obojica osumnjičenih nisu htjeli da daju šifre telefona.