Delegacija Kliničkog centra Crne Gore u posjeti KCUS-u

Delegacija KC CG u posjeti KCUS3

Generalna direktorica KCUS, prof. dr. Sebija Izetbegović danas je ugostila direktora JZU Kliničkog centra Crne Gore, dr. Jevtu Erakovića sa kojim je dogovorila potpisivanje Memoranduma o poslovnoj saradnji ove dvije ustanove, saopćeno je iz KCUS-a.

U okviru Memoranduma vršiće se razmjena medicinskog osoblja u cilju praktične obuke, uključujući specijalističko i subspecijalističko stručno usavršavanje, kao i razmjene stečenih vještina i znanja.

Sastanku su pored prof. dr. Izetbegović i dr. Erakovića prisustvovali i direktori Disciplina KCUS i predstavnici JZU KC Crne Gore.

Direktor JZU KC CG, dr.Jevto Eraković, kazao je da je impresioniran rezltatima rada KCUS, na čelu sa profesoricom Izetbegović.

„Postoji mnogo prostora za saradnju u medicinskoj i nemedicinskoj oblasti naše dvije ustanove. Siguran sam da će rezultat današnjeg sastanka biti brzo vidljiv, u smislu razmjene naših stručnjaka i pacijenata, te organiziranja zajedničkih sastanaka i edukacija“ – kazao je dr.Eraković.

Prof.dr.Izetbegović istakla je da je KCUS prepoznat kao uspješan zdravstveni centar koji kroz edukacije i stručna usavršavanja, te nabavku nove opreme i aparata uspješno prati svjetske savremene medicinske trendove.

„Nabavka savremene opreme i aparata omogućila je uvođenje novih procedura i metoda, čime smo proširili spektar zdravstvenih usluga koje se pružaju u KCUS. Vodeći smo u BiH u pogledu najsavremenije medicinske opreme, zbog čega smo prepoznati i u regionu kao centar koji nudi mogućnosti usavršavanja i saradnje. Otvoreni smo za saradnju sa zdravstvenim ustanovama iz BiH i regiona, kako bismo omogućili što kvalitetnije zdravstvene usluge našim pacijentima“ – navela je Izetbegović.