Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Delegacija Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA posjetila Ujića

sluzba-za-odnose-sa-strancima-1

Delegacija Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA, na čelu sa predsjedavajućim komisije Nikolom Špirićem, posjetila je danas (29.11.2016. godine) Službu za poslove sa strancima i sastala se sa direktorom Slobodanom Ujićem i njegovim najbližim saradnicima.

Na današnjem sastanku je razgovarano o implementaciji Zakona o zaštiti tajnih podatka, aktuelnoj migrantskoj krizi, prioritetima rada i dodatnom jačanju kapaciteta Službe.

Članovi Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno bezbjednosne agencije su istakli visok stepen primjene Zakona o zaštiti tajnih podatka u Službi za poslove sa strancima, te dali punu podršku daljem radu Službi za poslove sa strancima.

Direktor Ujić je iskoristio priliku da upozna članove komisije o dešavanjima u vezi sa migrantskom krizom i istakao da Služba prati aktuelna dešavanja u regionu vezano za rutu kretanja migranata.

Istaknuta je odlična saradnja Službe za poslove sa strancima sa Obavještajno bezbjednosnom agencijom, u procesu vršenja bezbjednosnih provjera za strane državljane iz bezbjednosno rizičnih zemalja, kao što su Avganistan, Irak, Sirija, Iran itd., kao i za druge strane državljane u postupku odobravanja stalnog boravka i lica koja predstavljaju prijetnju bezbjednosti BiH. U svim slučajevima se primjenjuje Zakon o zaštiti tajnih podataka.

Direktor Ujić se na kraju zahvalio delegaciji Delegacija Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA i podršci u radu i razvoju Službe i izrazio uvjerenje da je današnji sastanak doprinio boljem razumjevanju problematike po pitanju migracija u BiH.

OSA