Demokratska fronta isključila iz stranke dva vijećnika iz Velike Kladuše

Poruka sa skupa DF-a u Sarajevu: Rešidat će biti novi načelnik općine Centar

Predsjedništvo Demokratske fronte je danas isključilo iz članstva Envera Pehlića i Refiku Purić, vijećnike u Opštinskom vijeću Velika Kladuša, saopćeno je iz ove stranke.

– Naime, po primitku informacije i nakon obavljenih provjera ustanovili smo da su se ta dva vijećnika priključila većini koju predvode Laburisti Fikreta Abdića, a jedan od njih Enver Pehlić čak je i izabran za dopredsjedavajućeg OV Velika Kladuša.

Time su naši bivši članovi i vijećnici u potpunosti ignorisali vrlo jasan stav i Instrukcije DF-a o koalicijama, u kojima je više puta istim vijećnicima rečeno da nikakvog koaliranja sa Fikretom Abdićem-nema, te na taj način nanijeli težak udarac i Demokratskoj fronti i našim članovima i simpatizerima u ovom gradu.

DF će u eventualno sličnim situacijama ubuduće reagovati na isti način o bilo kome da je riječ, jer se u ovoj, ali i sličnim situacijama vise ne radi o planskom nanošenju štete DF-u kao stranci, nego o doslovnoj izdaji birača koji su ljudima poput dvoje navedenih, ukazali povjerenje glasajući za njih.

Istovremeno, Predsjedništvo Demokratske fronte raspustilo je i Općinski odbor DF-a Velika
Kladuša, stoji u saopćenju DF-a.