Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Demokratska fronta ostala bez četiri zastupnika u Skupštini KS

komsic

Na informaciju da veći dio zastupnika koji su imali u Skupštini Kantona Sarajevo mandat Demokratke fronte, a danas donijeli odluku da se odvoje od stranke i formiraju nezavisni poslanički klub, oglasili su se iz ove stranke, piše Patria.

– Ne osporavajući nikome pravo na lični stav i odluku, cijenimo da je bilo korektno da se ona saopšti prije, a ne poslije lokalnih izbora u BiH.

Što se stranke tiče,posebno njenog predsjednika, ni u jednom trenutku nije vršena nikakva vrsta pritiska “odozgo“ za donošenje bilo koje odluke Kantonalne Skupštine, već je sve bilo prepušteno na svijest i samostalnost u odlučivanju našeg poslaničkog kluba.

Što se komunikacije između Centrale stranke i naših zastupnika tiče, moramo podsjetiti da ona podrazumijeva dvije strane. Ako je i bilo propusta, onda su za njih odgovorne obje, a ne samo jedna strana. U personalne odnose unutar kluba, odnosa pojedinih poslanika prema aktuelnoj vlasti, naglašavamo „personalne“, u to, ovom prilikom, nećemo ulaziti.

Na kraju, ova odluka naših dosadašnjih zastupnika možda je stigla u pravo vrijeme, jer upravo smo na putu da osvježimo i „restartamo“ stranku, kako njeno članstvo, tako i ljude koji su je od lokalnog pa do najvišeg nivoa i predstavljali, prije svega na bazi postignutih rezultata na upravo završenim lokalnim izborima.

Našim dojučerašnjim stranačkim kolegama, želimo uspješan rad na dobrobit građana Kantona Sarajevo – kaže se u saopćenju DF-.

Podsjećamo, Demokratsku frontu u Skupštini KS napustili su Sejo Bukva, Goran Akšamija, Mirsad Pinđo i Mersiha Mehmedagić te su formirali nezavisni poslanički.