Demokratska fronta osudila ponašanje Bege Gutića

bego gutic
Bego Gutić

Demokratska fronta (DF) osudila je ponašanje premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića jer se, kako navodi ova stranka, tokom jučerašnje sjednice Skupštine ovog kantona “neprimjereno obraćao zastupnici ove stranke Lejli Didik Sarajlić”.

Kako podsjećaju u DF-u, Didik Sarajlić je jučer ponovo stavila na dnevni red sjednice Inicijativu da se izvrši revizija primanja zastupnika u Skupštini TK delegiranih u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, na ime stalnog mjesečnog novčanog primanja (paušala).

Nakon toga, kako navodi DF, premijer se ovoj zastupnici obraćao neprimjerenim vokabularom te je “uvrijedio prvenstveno kao ženu, ali i kao građanku civilizovanog društva”.

-Smatramo da ovoj, niti bilo kojoj drugoj vrsti diskriminacije nema mjesta u demokratskom društvu za koji se borimo – ističe DF u saopćenju za javnost.

Ova stranka zahtijeva da se premijer Gutić “javno izvini zastupnici i svojoj kolegici u Skupštini TK Lejli Didik Sarajlić”, a sve do tada, kako kažu, zastupnici Demokratske fronte neće prisustvovati sjednicama.