BiH

Saopćenje

Demokratska fronta: “Slučaj potkivanje” mora biti istražen do kraja

23/05/2019

Ističe se kako je najvažnije doći do pune istine u ovom predmetu, objektivno, nepristrasno i bez bilo kakvih pozitivnih ili negativnih predrasuda

Demokratska fronta (DF) je saopćila da je, bez namjere da ulazi u kvalificiranje bilo čije krivice, potpuno jasno kako informacija o navodnom uzimanju mita Milana Tegeltije, predsjednika VSTV-a, a koju je objavio portal Žurnal.info mora biti istražena do kraja.

U saopćenju DF-a se navodi da nije čudo što se obični građani osjećaju nezaštićeni i s potpunim nepovjerenjem gledaju u institucije Bosne i Hercegovine, a naročito u pravosudne.

Ističe se kako je najvažnije doći do pune istine u ovom predmetu, objektivno, nepristrasno i bez bilo kakvih pozitivnih ili negativnih predrasuda. Svako odugovlačenje će rezultirati daljnim potkopavanjem povjerenja u bilo kakvu nadu da u BiH ikad može biti uspostavljena vladavina prava.

Iz DF-a navode da će nepravodobno reagiranje i relativiziranje samo izazvati dodatni očaj kod građana, nevjericu i nepovjerenje u rad institucija „koje je već kulminiralo u slučajevima Memić i Dragičević“.

– Kao politička stranka, ali i kao građani Bosne i Hercegovine zahtijevamo da se ovaj slučaj istraži do kraja – saopćeno je iz DF-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.