Predsjedništvo stranke odlučilo

Demokratska fronta ulazi u pregovore o formiranju vlasti

DF-predsjednistvo-foto-patria

Ovim je Predsjedništvo DF-a potvrdilo ranija nagađanja da će DF prvenstveno sa SDA krenuti u formiranje parlamentarne većine na federalnom i državnom nivou

Predsjedništvo Demokratske fronte (DF) donijelo je danas odluku o početku razgovora sa stranka o formiranju parlamentarne većine.

Ovim je Predsjedništvo DF-a potvrdilo ranija nagađanja da će DF prvenstveno sa SDA krenuti u formiranje parlamentarne većine na federalnom i državnom nivou.

– Na osnovu očekivanja velikog broja građana BiH koji su dali podršku Demokratskoj fronti, kao multietnčkoj,  građanskoj stranci, te izboru člana Predsjedništva BiH, radna grupa Predsjedništva DF-a predložila je zaključke Predsjedništvu DF-a, a u cilju donošenja odluke o početku razgovora sa svim parlamentarnim strankama o formiranju parlamentarnih većina za mandatni period 2018.-2022.  – navode iz DF-a.

U osam zaključaka izneseni su principi koje će DF u pregovorima predstaviti mogućim budućim partnerima. Između ostalog, kažu da će se zalagati za provedbu presuda Evropskog suda za ljudska prava, kao i potpuno prvođenje svih ranije usvojenizakona i strategija Parlamenta BiH i Predsjedništva s ciljem aktivacije MAP-a.