Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Anti LGBT kampanja

Demolirane prostorije DKC Incel u Banjaluci, huligani ostavili poruke

dkc incel 1 N1

“Huligani su devastirali ulaz. Slomili staklo, led svjetlo, zabarikadirali su ulazna vrata koristeći građevinski materijal koji se nalazio u blizini”, rekla je Vesna Malešević, koja kaže da se sklonila iz Banjaluke

Huligani koji se protive LGBT pokretu u Banjaluci, demolirali su prostorije DKC Incel u Banjaluci, a koje koristi udruženje građana iz Banjaluke.

Pretpostavlja se da se napad desio u subotu prije napada na aktiviste BH povorke ponosa, piše N1.

Iz PU Banjaluka saopštili su da policijski službenici Policijske uprave Banjaluka preduzimaju sve neophodne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ i otkrivanja izvršilaca.

“Naime, nadležnoj policijskoj stanici, 19.03.2023. godine oko 15:15 časova, prijavljeno je da su oštećena ulazna vrata i reklama na objektu koji koristi udruženje građana iz Banjaluke. Na licu mjesta izvršen je uviđaj, kojom prilikom je utvrđeno da je nepoznato lice ili više njih u vremenskom periodu od 17.03.2023. godine do momenta prijave, upotrebom fizičke snage i podesnog alata, oštetilo staklo na ulaznim vratima objekta i reklamu koja se nalazila iznad vrata, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka“, saopšteno je.

Foto: N1

U DKC Incelu kažu da od 2013. godine rade visokorizična dešavanja, među kojima su i ona u vezi za LGBTIQ.

Predstavnica udruženja Vesna Malešević kaže da se sklonila iz Banjaluke, a pretpostavlja da se napad desio prije nego što su huligani napali aktiviste.

“Huligani su devastirali ulaz. Slomili staklo, led svjetlo, zabarikadirali su ulazna vrata koristeći građevinski materijal koji se nalazio u blizini. Iza sebe su ostavili naljepnice sa jasnim porukama protiv LGBT. Nadzorne kamere postoje na objektu pored”, rekla je Malešević kratko za N1.