Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poruka nakon presude

Denis Smajlović: Osuđen sam, prihvatam presudu, ali postoji li pravda za sve

amina i denis smajlovic
FOTO: Screenshot
Amina i Denis Smajlović

Otac djevojčice je, nakon što su mu ljekari u KCUS-u odbili liječiti kćerku te potpisati otpusno pismo, prijetio plinskim pištoljem

Denis Smajlović, otac djevojčice Nadin, osuđen je u Općinskom sudu Sarajevo na dva mjeseca zatvora zbog napada na doktore koji nisu željeli liječiti njegovo dijete.

Nakon presude Općinskog suda u Sarajevu, Smajlović se obratio okupljenim medijima.

“Evo upravo sam osuđen i prihvatam presudu, ali tražim da budu procesuirani i ovi koji su doveli do ovoga.”

“To su pedijatri dr. Edo Hasanbegović i drugi koji su odbili liječenje i izmještanje moje kćerke Nadin. To su mnogo veća krivična djela nego ovo za koje sam ja osuđen. Zato pitam, da li postoji pravda za sve ili je ona selektivna”, poručio je Denis Smajlović.

Podsjetimo, Smajlović se našao na optuženičkoj klupi po optužbi Kantonalnog tužilaštva Sarajevo da je ugrozio sigurnost prof. dr. Ede Hasanbegovića, šefa Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Otac djevojčice je, nakon što su mu ljekari u KCUS-u odbili liječiti kćerku te potpisati otpusno pismo, prijetio plinskim pištoljem. Zanimljivo je da je Tužilaštvo KS donijelo odluku da neće provoditi istragu protiv ljekara KCUS-a u slučaju djevojčice Nadin. Ipak, vrlo efikasno je donesena odluka o podizanju optužnice protiv njenog oca Denisa Smajlovića.

Djevojčicini roditelji Denis i Amina Smajlović tražili su istragu protiv deset ljekara KCUS-a, jer su odbili liječiti njihovu kćerku.