Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Denis Zvizdić izrazio saučešće kralju Saudijske Arabije

zvizdic (4)

U povodu terorističkog napada koji se desio u Medini, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je telegram saučešća kralju Kraljevine Saudijske Arabije Salmanu bin Abdulazizu Al Saudu, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Teroristički napad u Medini posljednje je što se moglo očekivati, s obzirom da se radi o svetom mjestu vjernika, te jednako tako bitnom vremenskom razdoblju za muslimane – kraju mjeseca ramazana i početku Bajrama. Ne krijem svoju zgroženost prema ovakvom gnusnom činu koji krši svaku stavku humanosti i stoljetne civilizacijske vrijednosti. Siguran sam da jedino zajedničkim snagama možemo pobijediti zlo koje je, nažalost, uzelo maha u svjetskim razmjerima”, navodi se u telegramu upućenom kralju Saudijske Arabije, u kojem se ističe kako je Vijeće ministara BiH istinski spremno za svaki vid saradnje u borbi protiv terorizma.

“Molim Vas da u ime Vijeća ministara BiH i u moje lično ime uputite iskreno saučešće arapskom narodu, porodicama i prijateljima poginulih, a ranjenima želim brz oporavak”, kaže se u telegramu.