Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čovjek koji stalno “gine” u terorističkim napadima

terorizam – meksiko

Ako vam se ovo lice čini poznatim, to je vjerovatno zato što je povezano sa velikim brojem terorističkih napada koji su se u posljednje vrijeme desili.

Ovaj muškarac je navodno poginuo barem tri puta od januara ove godine, a posljednji put u teorističkom napadu na aerodrom u Istanbulu.

O čemu se ovde tačno radi?

Istraga novinara “France24” napokon je došla do odgovora na ovu misteriju.

Isti tip je preko društvenih mreža identifikovan kao žrtva terorističkih napada koji uključuju pucnjavu u gej klubu u Orlandu i padu EgyptAir aviona, a povezan je i sa mnogim drugim tragedijama poput incidenta u Meksiku kada je policija pucala na ljude koji su protestvovali u vezi sa reformom edukacije.

Međutim, umjesto da ga u ovom posljednjem slučaju identifikuju kao žrtvu, korisnici društvenih mreža tvrde da je on bio osoba koja je naredila napad policije na protestante.

Sve ove tvrdnje su očigledno neistinite. Na veliku žalost, ove igrarije na društvenim mrežama pokupili su brojni mediji, pa su tako njegovu fotografiju koristili BBC i New York Times.

Tim novinara zato je odlučio da sazna ko je zapravo ovaj čovjek i zašto mu se sve ovo događa.

Ova misteriozna osoba je zapravo prevarant, a ova internet šala je osveta njegovih žrtava.

Svi korisnici društvenih mreža koji su pravili lažne postove u vezi sa njim novinarima su rekli gotovo istu stvar, da su ga poznavali i da ih je prevario za novac.

“Naš cilj je da mu uništimo reputaciju. Želimo da cijeli svijet zna njegovo lice“, izjavila je jedna od prevarenih osoba.

Novinari su uspjeli i da dođu do osobe na ovim fotografijama i saznali su da živi u Meksiku i da trenutno učestvuje u nekoliko pravnih sporova, ali da vjeruje da neće imati nikakvih problema sa zakonom.