Dennis Gratz izabran za predsjednika GO Naše stranke

BiH

dennis-gratz124

Na konstituirajućoj sjednici novog saziva Glavnog odbora Naše stranke, Dennis Gratz, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i predsjednik NS-a u ranijem mandatu, jednoglasno je izabran za predsjednika Glavnog odbora Naše stranke.

Za potpredsjednike Glavnog odbora NS-a izabrani su Zdravko Radošević iz Bosanskog Petrovca, Snježana Grbić iz Banje Luke i Dženana Pašić iz Zenice. Glavni odbor je na današnjoj sjednici također izabrao tri člana Predsjedništva Naše stranke, Želimira Bukarića, Mirsada Čamdžića I Lejlu Dragnić.

„Drago mi je da sam zadobio povjerenje Glavnog odbora Naše stranke, te da ću kroz ovu poziciju imati priliku da nastavim aktivno djelovanje na rastu i jačanju NS-a u Bosni i Hercegovini. Promjene na vodećim pozicijama su ključni pokazatelj demokratije i progresa stranke, a moram reći da ću se u svom daljem radu oslanjati kako na Predsjedništvo, tako i na Sekretarijat, te posebno na Samira Fazlića, koji je bio predsjednik GO u prošlom mandatu“, kazao je Gratz.

Na sjednici je usvojen i zaključak da ekspertni tim krene u izradu poljoprivredne strategije za BiH, a sjednica je zaključena obraćanjem novoizabranog predsjednika NS Predraga Kojovića.