“Ženski sajam” privukao žene Sarajeva i cijele regije

zenski sajam6

“Ženski sajam – Lady Fair” počeo je danas u sarajevskoj Skenderiji i ovo je prvi sajam u Bosni i Hercegovini namijenjen isključivo nježnijem spolu.

Sajam je otvorila Dona Ares koja je zajedno s mališanima vrtića “Višnjik” pjevala i posjetiteljima sajma pružila osjećaj ljepote i nade.

– Ciljna grupa sajma su žene. Pružiti ženi dva dana užitka, relaksacije, sve ono za šta nema vremena tokom godine. Moj motiv su naše žene koje su uvijek požrtvovane za svoju porodicu i želimo da im pružimo malo zadovoljstva u ova dva dana – kazala je u izjavi za medije Džejla Glavović, bh. model, uspješna poslovna žena i pokretač sajma.

zenski sajam

U toku dana bit će priređene dvije modne revije, a Džejlini modeli će reklamirati kupaće kostime i donji veš, a dio kolekcije pokazat će i Aleksandra Dojčinović, Alma ras, Astra, Borovo i druge modne kuće.

Također, organizatori sajma firma Cuspis, pripremili su bogat program za sve dame, ali i za njihove pratioce.

Na sajmu učestvuje više od 40 izlagača koji posjetiteljima pružaju raznovrsne informacije ali i učestvovanje u nagradnim igrama, a jedna od sponzora Opel pripremio je bogat welnes paket, kozmetičke poklon bonove, dječiji kutak sa dosta sadržaja i poklona.

Aleksandra Dojčinović, dizajner i ambasador Opela za Hrvatsku i BiH je kazala da je Opel Corsa ženski automobil koji je dizajniran i predstavlja sve ono što ženi treba.

Prijatelj sajma poliklinika Centar za vantjelesnu oplodnju „New Life“ će posjetiteljima sajma pružiti informacije o vantjelesnoj oplodnji a jedna posjetiteljica sajma će dobiti besplatan tretman vantjelesne oplodnje.

zenski sajam3

– Centar smo osnovali moji prijatelji i ja motivirani time da ljudima pomognemo u osnivanju porodice. Njihova radost kada dobiju dijete je naša satisfakcija. Sajam je prilika da podijelimo iskustva, da olakšamo ljudima život i da im pomognemo. Stoga će jedna posjetiteljica dobiti besplatan postupak vantjelesne oplodnje – kazao je u izjavi za Fenu Zejd Šoto, direktor “New Lifea”.

zenski sajam4

Foto: Oslobođenje.ba

Osim mode, u subotu i nedelju, žene imaju priliku da se informišu o zdravlju i sportu, kozmetici, njezi lica i tijela, kuće i dekora, da uživaju u hrani, piću i delikatesima, da se obrazuju, vježbaju sa poznatima, ali i da odaberu destinaciju za odmor i putovanja.

Sajam je otvoren od 10 do 19 sati.