Šešelj: Osloboditi Srpsku Krajinu, vratiti Crnu Goru u okrilje Srbije

seselj govor

Više stotina pristalica Srpske radikalne stranke (SRS) prisustvovalo je danas Devetom otadžbinskom kongresu ove stranke na kojoj je haški optuženik Vojislav Šešelj ponovo izabran za predsednika.

Haški optuženik ponovio je kako se neće dobrovoljno predati Sudu u Haagu te pozvao članstvo svoje stranke da se pripremi za izbore.

Šešelj, koji je bio jedini kandidat za predsjednika Srpske radikalne stranke, u svom je obraćanju kazao kako dobrovoljno ne ide u Haag, te da je tamo bio dovoljno dugo da taj Sud “rasturi”, javlja Tanjug.

On je naveo i da neće bježati, niti se skrivati, uz poruku da će ga morati nositi na aerodrom.

[pull_quote_right]Na skupu su, uz ostale, bile istaknute i zastave s granicama “velike srbije”, sa Šešeljevim likom i stranačka obilježja[/pull_quote_right]

Lider radikala je podvukao da stranka nudi odustajanje od ulaska u EU, ocijenivši kako je jedina alternativa pred srpskim narodom integracija s Rusijom, ulazak u euroazijsku uniju…

Naveo je i da srpski narod nikada neće dovoditi u pitanje teritorijalni integritet i suverenitet “majke Rusije” i da “Krim nikada neće biti sastavni dio Ukrajine”.

Govoreći o odnosima u regiji, Šešelj je kazao kako su “nemogući prijateljski odnosi s Hrvatskom, dok se u cijelosti ne oslobodi Republika Srpska Krajina”, da se SRS zalaže za očuvanje RS-a i da je uvjeren kako će srpski narod oboriti “režim Mila Đukanovića u Crnoj Gori” te da će SRS “srpsku Crnu Goru uvesti u jednu državu cijelog srpskog naroda”.

Na skupu su, uz ostale, bile istaknute i zastave s granicama “velike srbije”, sa Šešeljevim likom i stranačka obilježja.

Šešelj je na početku skupa pozdravio predstavnike veleposlanstava Rusije i Belorusije, te kako je kazao, prijatelje iz Palestine i RS-a, delegaciju srpske liste iz Crne Gore i Dobrila Dedeića…

Šešelja su za ponovni izbor predložili svi općinski i okružni odobri kao i Izvršni odbor stranke.