Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

DF: Aveti prošlosti u gradu na Neretvi

demokratska-fronta-df

“Jutros su u Mostaru postavljene zastave nekadašnje tzv. Hrvatske Republike Herceg Bosne. Danas je predviđena proslava dvadeset petogodišnjice te „avet republike“, koju je poništio Dejton”, stoji u saopštenju Demokratske frone, te dalje navode:

“Večeras će se na brdu Hum iznad Mostara organizirati i vatromet. Prava „blagdanska atmosfera“.

Demokratska fronta i ovaj put podsjeća da se i u ovom dijelu zemlje završavaju podjele započete ratom, a uz saglasnost aktuelne „svebošnjačke koalicije“, nikad jače u Bošnjaka, SDA i SBB.

Dakle, ono što se nije uspjelo oružjem, čini se perfidno političkim manipulacijama HDZ-a i njegovog čelnika Dragana Čovića, a to je da se zaokruži (čitaj – podržavi) hrvatski teritorij i da Mostar konačno bude ono što Čović već odavno sanja – „stolni hrvatski grad“. Zato, uz ostale razloge finansijsko gruntovne prirode, nema izbora u Mostaru, ljudima je spriječeno da se izjasne u kakvom Mostaru žele živjeti – dok manipulatori iz vladajuće koalicije na federalnom nivou ne dovrše započeti posao i tako sve građane ovog grada ne dovedu pred svršen čin.

Gdje je u svemu računica SDA i SBB, a ona bez sumnje postoji, koja je cijena koju će HDZ platiti koalicionim partnerima za „džentlmensko“ustupanje dijela Federacije BiH, garant ne znaju ni oni što su glasali za ove izborne pobjednike.

Pozicija Demokratske fronte u ovom trenutku je takva da možemo samo upozoravati i apelovati, uz ponovnu konstataciju da će se naša partija i naši članovi na sve moguće načine boriti protiv podjele ove zemlje, a izbori su odredili i parlamentarne većine na svim nivoima, pa osim poziva na građanski otpor i neposluh, drugog oružja u ovom trenutku nemamo.

SDA i SBB do ovog trenutka kada izdajemo saopštenje – se ne oglašavaju. A ćutnje, u svakom slučaju, računajući i ovaj, je znak odobravanja”, stoji u saopštenju DF-a.