Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

DF: Da li će Konaković navesti imena i prezimena 14 osoba koje su zaposlene u ViK-u

elmedin_konakovic (5)

Sinoć na televiziji Hayat gostovao je premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, i svoje gostovanje na ovoj televiziji okupirao hvalospjevima o radu Kantonalne Vlade i koracima koje je vlada uradila, stoji u saopštenju iz DF-a, u kojem dalje navode:

“Uvaženi premijer govorio je o problemima i menadžmentu KJKP Vodovoda i kanalizacija, te izvještaju koji je stvorio unutarstranački sukob. O ovom komunalnom preduzeću smo već pisali i problemu vodosnadbijevanja, ali nešto nam je drugo palo na um.

S obzirom da se premijer toliko bori da bi ”izgurao svoje” u svom sukobu sa direktorom KJKP Vodovod i kanalizacije Nezirom Hadžićem, nadamo se da će u interesu građana u ovom izvještaju koji namjerava gospodin Konaković podnijeti, navesti imena i prezimena 14 osoba koje su zaposlene u objektu prečistača Butile i ko upravlja ovim objektom?

Naime, ne tako davno, javnost je saznala da Kanton planira u ovo komunalno preduzeće zaposliti 14 radnika koji bi upravljali prečistačem Butile. Tada je premijer govorio da je to naredba Svjetske banke koja je finansirala ovaj projekat. Šefica ureda Svjetske banke za Bosnu i Hercegovinu negirala je ovakve potrebe, a od direktora ViK-a i premijera dobili smo šutnju.

Tad se još mogao primjetiti sukob na relaciji Elmedin Konaković – Nezir Hadžić, s obzirom da je direktor KJKP tada izjavio da ViK već ima osobe koje su prošle obuku za upravljanjem kompleksnim procesima na ovom objektu. A da se u tom periodu i premijer počeo sve jače obrušavati na upravu ovog preduzeća, u trećoj godini svog mandata. Zašto tad, ako se zna da problemi u ViK-u postoje još od prije? Bez obzira na sve to, ponavljamo, direktora Nezira Hadžića je postavila vaša Vlada, i snosi polovicu odgovornosti za sve probleme i kriminal u KJKP Vodovod i kanalizacija.

Nekako imamo osjećaj da je iz tog perioda i započeo sukob na relaciji premijer – direktor KJKP Vodovod i kanalizacije i sve su prilike da će ovo opet udariti po leđima građana, jer je zbog ovog sukoba stopirana sanacija vodovodne mreže te će tako, dok traju sukob i unutarstranačke borbe, građani sipati kanistere i boriti se sa redukcijama.

Ili pak premijer ima u planu neku drugu kombinaciju i nekog drugog pogodnog čovjeka na mjestu direktora ovog komunalnog preduzeća, s kojim bi mogao da uplanira i neke druge stvari koje bi se dale ”odradit” sa 25 miliona eura kredita koji stoje na računu za normalizaciju vodosnadbijevanja u Kantonu Sarajevo.

Jedno je sigurno uvaženi premijeru, ko laže taj i krade, a sve su prilike da ste Vi, Vaša Vlada i vama bliski ljudi mnogo lagali i mnogo krali!

Sinoć ste naredali hvalospijeve o vlastitom radu i radu Vlade koje ste na čelu, o čemu ćemo u skorije doba zasigurno posvetiti dodatnu pažnju.

U jednom momentu vaše priče tačno smo pomislili da ne živimo u istom Kantonu i gradu, što je sasvim razumnjivo kada Vi nemate dodira sa građanima i realnom slikom koju svakodnevno žive građani koji su Vas izabrali.

Budite sigurni da će Demokratska fronta nastaviti da prati što će se desiti sa 25 miliona eura, i na koji način će isti biti utrošeni, jer su građani već odavno upamtili slučajeve kada su milioni nestajali preko noći, a obećanja ostajala ludom radovanje!

Ni mi ni građani nismo ludi, a ni zaboravni koliko bi Vi, premijeru, željeli, to budite sigurni”, stoji u saopštenju iz Demokratske fronte.