BiH

DF i GS potpisali koalicioni sporazum i pozvali SDP i NS da se pridruže

30/05/2018

Predsjednici Demokratske fronte BiH i Građanskog saveza BiH Željko Komšić i Nihad Čolpa danas su u Sarajevu potpisali koalicioni sporazum s ciljem “pobjede Komšića na Općim izborima za Predsjedništvo BiH i zajedničkih lista za državni i federalni nivo”.

“Raspoloženi smo da imamo zajedničke liste i na kantonalnom nivou, ali prvo moramo vidjeti kako možemo dobiti više mandata, zajedno ili odvojeno”, rekao je na konferenciji za medije Komšić, koji je predsjedavajući Koalicije “Demokratska fronta-Građanski savez” (DF-GS).

Navodeći da usitnjavanje stranaka ljevice i građanskog bloka može biti štetno za državu, još jednom je pozvao Socijaldemokratsku partiju i Našu stranku da se pridruže Koaliciji.

“Ako Dragan Čović i Milorad Dodik imaju plan B, DF i GS imaju Bosnu i Hercegovinu. Ovim udruživanjem pokazali smo odgovornost prema državi i građanima”, poručio je predsjednik Građanskog saveza Nihad Čolpa.

Jedan od ciljeva Koalicije DF-GS je da spriječi snage koje, kako je rečeno, svoje političko djelovanje baziraju na mržnji i podjelama kako bi BiH doveli u raspad. Zato se članovi Koalicije žele “obračunati s kriminalom i korupcijom” smatrajući da je to najveći čin ljubavi prema domovini.

“Naše društvo je danas podijeljeno i postoje političke snage koje žele da tu podjelu zauvijek ozakone, zatirući ideju građanstva i lojalnosti BiH kao državi građana jednakih prava. Pozivamo sve sindikate, udruženja, organizacije civilnog društva te građane kojima je BiH jednakih prava i mogućnosti na srcu, da nam se pridruže na ravnopravnoj osnovi”, navedeno je u tekstu koalicionog sporazuma DF-GS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.