Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

press "četvorke"

“DF je virus koji je inficirao ovu šestorku”

Press-bivsa-sestorka-KS

Predsjednik Naše stranke Peđa Kojović izjavio je kako će insistirati na tome da se smjena Vlade Kantona Sarajevo može dogoditi samo prema procedurama iz Ustava

Predsjednik Naroda i Pravde (NiP) Elmedin Konaković kazao je danas da će sjednica Skupštine Kantona Sarajevo (KS), kako je i najavljeno, biti održana 8. januara, kada će biti govora o odluci o privremenom finansiranju.

Šesnaestog januara trebalo bi da bude određen datum sjednice na kojoj će zastupnici glasati o nepovjerenju Vladi KS, ponovio je on.

Konaković je, prilikom obraćanja predstavnika Naše stranke, Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, Naroda i pravde (NiP) i Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL), rekao kako nova skupštinska većina ne poštuje Poslovnik.

“Birati Mirzu Čelika za predsjedavajućeg Skupštine je čisto kršenje vitalnog nacionalnog interesa hrvatskog naroda”, rekao je on.

Predsjednik Naše stranke Peđa Kojović izjavio je kako će insistirati na tome da se smjena Vlade Kantona Sarajevo može dogoditi samo prema procedurama iz Ustava.

“Ne može većina sebi dati za pravo da donosi odluke, znaju se procedure. Lokalni izbori su prilika da se pokaže ko će imati vlast u Kantonu Sarajevo”, rekao je Kojović.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Damir Mašić je kazao da se intenzivno nastavljaju razgovori ove četiri stranke koje namjeravaju sarađivati i na lokalnim izborima.

On je optužio Demokratsku frontu (DF) da je rasturila sve zajedničke pregovore.

“DF je virus koji je inficirao ovu šestorku”, ustvrdio je Mašić.