DF: Lipši magarče, dok trava naraste

df – komsic

“Predsjedništvo Demokratske fronte i Centralni izborni štab DF održali su sinoć sjednice u Tuzli. Razgovarano je o nizu normativno-tehničkih detalja vezanih za pripremu predstojećih lokalnih izbora.

Dogovoreno je i osnivanje izbornih štabova na nivou opština, gradova, kantona i Distrikta Brčko. Analizirani su rezultati višemjesečnog istraživanja stavova naših članova i simpatizera koje je provedeno putem “Call centra” Demokratske fronte.

Došlo se do vrlo bitnih saznanja, razmišljanja i prijedloga građana, koja će se koristiti u vođenju predstojeće izborne kampanje. Povodom još jednog kruga neuspješnih pregovora vezanog za realizaciju mehanizma koordinacije, Predsjedništvo je konstatovalo da se i dalje nastavljaju lažna obećanja vladajućih struktura.

df - glavni odbor

Podsjetimo, još početkom februara, predsjedavajući Vijeća ministara je najavio kako je mehanizam koordinacije (prvi uslov za ulazak u EU) usaglašen, čak i objavljen. Od tada, pa evo do danas, pregovori nisu okončani, nikakav mehanizam nije usvojen.

Građanima BiH i Evropskoj uniji, valjda za utjehu, rečenica iz Saopštenja nakon linkom održanog sastanka (još jedna novina u radu, valjda da se ne troše benzin i dnevnice) rečenica koja kaže:

“Dogovoreno je da u narednim danima bude održan još jedan sastanak na kojem bi trebalo da bude finaliziran mehanizam koordinacije” Ovome ne treba nikakav zaključak. Najbolja je ona narodna: “Lipši magarče, dok trava naraste.”

Predsjedništvo Demokratske fronte takođe skandaloznom smatra odluku Vlade Federacije BiH da Federalni parlament obavijesti o kreditnom aranžmanu sa MMF-om tek kad ovaj ugovor bude potpisan. Skandalozno, pogotovo za državu parlametarne demokratije, kakva bi BiH trebala da bude”, stoji u saopštenju iz DF-a.