BiH

stav stranke

DF: Ne možemo pregovarati dok Dodik ruši državu da bi se udovoljilo Čoviću

26/01/2022
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Od četvrtak će ti pregovori biti nastavljeni u Neumu, a dolazak predsjednika stranaka do sada su potvrdili Narod i pravda, SBB, HDZ BiH, dok je Naša stranka dolazak uvjetovala uvrštavanjem njihovih prijedloga u dnevni red

Povodom najave pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH u Neumu, stav Demokratske fronte iznio je Dženan Đonlagić, Generalni sekretar Stranke i član državne Interesorne radne grupe za izmjene izbornog zakonodavstva.

“Zahvaljujemo se na pozivu, ali Demokratska fronta, dok traje državni udar koji provodi Milorad Dodik, ne može učestvovati na pregovorima kojima se pokušava udovoljiti Draganu Čoviću. Ne mislimo ni da je dobro razgovarati o ključnim državnim pitanjima po hotelima i restoranima. umjesto institucijama države, ali svi su slobodni da se sastaju kako žele”, poručio je Đonlagić.

Podsjećamo, danas su nastavljeni pregovori o izmjenama Izbornog zakona i Ustava BiH pod patronatom američko – evropske delegacije u sastavu Matthew Palmer i Angelina Eichhorst.

Od četvrtak će ti pregovori biti nastavljeni u Neumu, a dolazak predsjednika stranaka do sada su potvrdili Narod i pravda, SBB, HDZ BiH, dok je Naša stranka dolazak uvjetovala uvrštavanjem njihovih prijedloga u dnevni red.

Sastanku neće prisustvovati predsjednici SDP-a BiH i DF-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.