Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

apel vlastima rs

DF: Oduzmite odlikovanje Karadžiću, on je inspiracija za zločine i terorizam

tarrant_novizeland

Ukoliko ipak vlasti RS-a ne žele oduzeti odlikovanje Radovanu Karadžiću, time će samo pokazati da njihovo svjetonazorsko opredijeljenje stoji sa drugu stranu civilizacije

Demokratska fronta poziva Vladu Republike Srpske da oduzme odlikovanje Radovanu Karadžiću koje mu je 2016. godine dodijeljeno u Narodnoj skupštini Republike Srpske, stoji u saopštenju Demokratske fronte upućenom medijima, koje vam prenosimo u cijelosti.

“Očito je da je haški osuđenik Radovan Karadžić inspiracija ekstremistima i poremećenim umovima koji su počinili stravičan zločin na Novom Zelandu. Smatramo da vlasti RS-a imaju priliku da tim činom pokažu kako i dalje ne propagiraju ideologiju mržnje, kojom se danas inspirišu osobe poput terorista sa Novog Zelanda.

Ukoliko ipak vlasti RS-a ne žele oduzeti odlikovanje Radovanu Karadžiću, time će samo pokazati da njihovo svjetonazorsko opredijeljenje stoji sa drugu stranu civilizacije. U tome smislu bilo bi korektno kada bi vlasti RS-a, poput predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, bezrezervno osudile pomenuti teroristički čin, ne obazirući se na to da li će se taj potez svidjeti sljedbenicima i poštovaocima Radovana Karadžića.”