Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

DF: U Hadžićima važniji pas nego čovjek

psi lutalice
Ilustracija

Vesna Domuz, članica Kantonalnog odbora DF Sarajevo iz Hadžića, prisustvovala je javnim raspravama vezanim za budžet Općine Hadžići za 2018.godinu.

“Ovaj Budžet je jedino dobro jasan ekonomistima, običnom građaninu koji će doći, ovdje, na javnu raspravu definitvno nije” – ocijenila je Domuz na početku svog izlaganja, saopćeno je iz DF-a.

“Iz nacrta budžeta za 2018. vidljivo je da Općina i dalje finansijski podržava rad sporta i kulture i to je za svaku pohvalu, u budžetu su i stipendije za školovanje naše djece, međutim, poražavajuća je činjenica da je pomoć penzionerima samo 10.000 KM, socijalno ugroženim 20.000, a za azil za pse u Žunovnici 50.000 KM. Odmah da kažem da niko nije protiv azila, čak šta vise, ali svjesni smo ovih dana da je isplivala afera oko davanja novca za azile koji to na kraju i nisu, a i pitam se koliko kanton izdvaja za ovaj azil u Žunovnici??” rekla je Domuz, na što je dobila odgovor da Kanton za Azil u Žunovnici ne izdvaja novac, a da su prenzioneri tražili baš toliko sredstava.

“Pored toga vidimo da je i pored toliko uposlenih ekonomista, pravnika i drugih obrazovanih lica u Općini, Općina ima potrebu da angažuje ljude na osnovu Ugovora o djelu, i to u iznosu od čak 160.000 KM. U cijeloj Federaciji je 30% višak administracije, a naša Općina gomila istu” – jedna je od primjedbi na budžet Domuz.