BiH

saopštenje za javnost

DF: Veličanje genocida od strane vlasti RS ima i pozitivnu posljedicu

11/05/2019

Smatramo krajnje neprimjerenima reakcije zvaničnika iz manjeg bh.entiteta na upit koji je Dan Preda dostavio Evropskoj komsiji

Demokratska fronta pozdravlja i u potpunosti smatra opravdavnom aktivnost izvjestioca Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Cristian Dan Prede koji je Evropskoj komisiji dostavio upit, a koji se odnosi na entitet RS u vezi sa nastavkom negiranja genocida u Srebrenici i nastavkom institucionalnog veličanja genocida.

Sa druge strane, smatramo krajnje neprimjerenima reakcije zvaničnika iz manjeg bh.entiteta na upit koji je Dan Preda dostavio Evropskoj komsiji.

Nemoguć je njihov zahtjev prema evropskim zvaničnicima da ih se pusti da na miru veličaju genocid i da na miru vrijeđaju žrtve zločina. Uprkos svoj nemoralnosti takvog zahtjeva, on u suštini ima jednu pozitivnu posljedicu.

Naime, veličanje genocida kojeg institucionalno sprovode vlasti RS-a još uvijek u evropskoj i svjetskoj javnosti izaziva oprez. Stoga, mi taj oprez kroz aktivnost izvjestioca Evropskog parlamenta pozdravljamo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.