Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh telecom premijer liga

Sarajevo propustilo prvu od tri meč lopte, Zrinjski se primakao na tri boda

celik zrinjski (1)

Sudbinu Sarajeva na utakmici igranoj u Banovićima zapečatio je Mirsad Hasanović pogotkom u 61. minuti

Fudbaleri Sarajeva propustili su priliku da dva kola prije kraja nadmetanja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine osiguraju titulu šampiona. Naime, “bordo“ tim je u 31. kolu poražen 0:1 na gostovanju kod Tuzla Cityja, što je iskoristio Zrinjski i pred posljednja dva kola smanjio zaostatak za liderom na tabeli na dva boda, javlja Anadolu Agency (AA).

Sudbinu Sarajeva na utakmici igranoj u Banovićima zapečatio je Mirsad Hasanović pogotkom u 61. minuti.

To je znao iskoristiti i dalje aktuelni šampion BiH, koji je trijumfom u gostima kod zeničkog Čelika smanjio zaostatak za liderom na tabeli. U derbiju 31. kola nogometaši zeničkog Čelika izgubili su na svom terenu od mostarskog Zrinjskog rezultatom 0:1 (0:0), a jedini gol na utakmici bio je bi autogol stopera Čelika Almira Čubare.

Bio je to i prvi ovoproljećni poraz zeničkog kluba na svom terenu.

Fudbaleri Željezničara upisali su trijumf na gostovanju Radniku u Bijeljini u direktnom okršaju za četvrto mjesto i tako napravili veliki korak ka Evropi. Naravno, ukoliko Plavi dobiju licencu za takmičenje na euro-sceni.

Gosti su uoči ovog kola imali tri boda više i trijumfom danas došli su na korak od evropskih takmičenja, s obzirom na šest bodova više i nešto bolju gol razliku uoči posljednja dva kola. Strijelac jedinog gola bio je Asim Zec u 7. minutu utakmice.

Krupa je uprkos pobjedi na Tušnju, samo teoretski ostala u igri za opstanak.

Rezultati 31. kola: Čelik – Zrinjski 0:1, Mladost (DK) – Široki Brijeg 1:0, Radnik – Željezničar 0:1, Sloboda – Krupa 1:2, Tuzla City – Sarajevo 1:0, Zvijezda 09 – GOŠK 1:1.

Rezultati by SofaScore