Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Dijelove BiH će pogoditi intezivnije padavine, u narednoj sedmici biće i sunčanih dana

kisa – vremenska – db

Danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima, ponegdje praćenih grmljavinom

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Pljuskovi sa grmljavinom su zabilježeni na krajnjem sjeverozapadu Bosne.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 8 stepeni; Sokolac 11; Zenica 12; Sanski Most 13; Banja Luka 14; Doboj, Ivan-sedlo, Prijedor 15; Bihać, Livno 16; Bijeljina 17; Grude, Tuzla 18; Gradačac, Sarajevo 19; Mostar, Trebinje 21 i Neum 23 stepena.

Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima, ponegdje praćenih grmljavinom. Intenzivnije padavine su moguće na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 19 do 26 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana je moguć slab i prolazan pljusak kiše. Dnevna temperatura oko 23 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U nedjelju će biti sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle ili niske naoblake. U večernjim satima na krajnjem sjeveroistoku Bosne je moguć lokalni pljusak. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 10 do 16, a dnevna od 18 do 23, na jugu do 25 °C.

U ponedjeljak će jutro i dio prijepodneva u Bosni biti oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U ostatku dana prestanak padavina i postepeno razvedravanje. U Hercegovini u jutarnjim satima umjereno, na sjeveru pretežno oblačno vrijeme. U ostatku dana sunčano. Jutarnja temperatura od 9 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 15 do 21, na jugu do 26 °C.

U utorak će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Prije podne lokalno slaba kiša je moguća na krajnjem sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu do 15, a dnevna od 15 do 21, na jugu do 24 °C.

U srijedu će biti sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu do 13, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 24 °C.