Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

promjenjivo vrijeme

Dijelove BiH će pogoditi jače padavine, ponovo je najavljen i snijeg

stižu kiše i zahlađenje
Foto: Armin Durgut/PIXSELL/Arhiv

Padavine će biti slabe i povremene u većini predjela, samo će na istoku uveče padavine biti jače

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana očekuju se lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura biće do 18 stepeni.

Ujutro će biti suho i pretežno oblačno. U prijepodnevnim satima počet će slaba kiša na zapadu, koja će se postepeno širiti ka jugu i istoku. Padavine će biti slabe i povremene u većini predjela, samo će na istoku uveče padavine biti jače.

Puhaće slab do umjeren vjetar, sjevernih smjerova, na jugu povremeno i jak.

Jutarnja temperatura zraka iznosiće od pet do 10, u višim predjelima od jedan, a dnevna od 12 do 18, u višim predjelima od osam stepeni.

Prognoza FHMZ-a za naredne dane

U nedjelju uglavnom prije podne slaba kiša ili slab lokalni pljusak. U drugom dijelu dana postepeno smanjenje oblačnosti. Zapad i sjeverozapad Bosne bez padavina. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C.

U ponedjeljak novo naoblačenje. U poslijepodnevnim satima se očekuju slabiji lokalni pljuskovi. Više padavina tokom noći na utorak. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

U utorak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C.