Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

meteoalarm

Dijelove BiH će pogoditi obilne padavine, očekuje se 50 litara po kvadratnom metru

nevrijeme kisa

Jače padavine prognoziraju se na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne, gdje je očekivana količina padavina između 20 i 40, lokalno do 50 litara po metru kvadratnom

U Bosni i Hercegivini danas će biti pretežno oblačno vrijeme, s padavinama koje će intenzivnije biti na području Hercegovine gdje je za danas aktivirano narandžasto upozorenje.

U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima očekuje se lokalno veoma slaba kiša. Nove padavine od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu. U nizinama većinom kiša, rjeđe je moguća susnježica, a u višim područjima snijeg.

Jače padavine prognoziraju se na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne, gdje je očekivana količina padavina između 20 i 40, lokalno do 50 litara po metru kvadratnom.

Vjetar prijepodne slab, a u drugoj polovini dana se očekuje jačanje juga. U poslijepodnevnim i večernjim satima će biti i jakog vjetra južnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka između uglavnom između pet i 10 stepeni, na jugu zemlje do 13, u Sarajevu oko sedam stepeni.