Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

Dijelove BiH će pogoditi obilnije padavine, u ovoj sedmici najavljen samo jedan sunčan dan

vjetar kisa
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje povremeno može padati slaba kiša ili lokalni pljusak praćen grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C.

U Sarajevu djelomično vedro. Povremeno može padati kiša u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza do kraja sedmice

U četvrtak pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Većina padavina je na području Bosne. Jače nevrijeme je naizglednije na području Krajine, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Na području Hercegovine lokalno su mogući slabiji pljuskovi. Jači pljuskovi se očekuju tokom noći na petak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

U petak umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U jutarnjim satima jači pljuskovi i grmljavina su mogući na području Krajine, jugozapadu Bosne i u Hercegovini, a u poslijepodnevnim satima na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C.

U subotu sunčano

U subotu preovladavat će sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Poslijepodne rijetko može pasti slab kratkotrajan lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C.

U nedjelju 19.5.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.