Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Dijelove BiH pogodit će obilne padavine, očekuje se i snijeg

nevrijeme kisa

Obilnije padavine se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne

U Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme s kišom. U večernjim satima na planinama će biti i snijega.

Obilnije padavine se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Očekivana količina padavina u južnim i zapadnim područjima BiH od 40 do 60, lokalno oko/iznad 80, a u ostatku zemlje, uglavnom, od 10 do 20 l/m2.

Vjetar će biti umjeren do jak s olujnim udarima jugozapadni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 9 do 14, na jugu do 16 stepeni.

I sutra će, prema najavama meteorologa, biti pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne sa kišom, a u područjima iznad 1200 m nadmorske visine slab snijeg ili susnježica. U jutarnjim satima na istoku i jugoistoku Hercegovine je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 8 do 14 °C.

U utorak jutro umjereno do pretežno oblačno. U ostatku dana postepeno smanjenje naoblake. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim i i istočnim područjima Bosne je moguća slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 3 do 7, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 13 °C.

U srijedu će ujutro i veći dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne biti pretežno oblačno, ponegdje sa slabom kišom. U ostatku dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U ostalim područjima naše zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 4 do 7, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 8 do 13 °C.