Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

glasa se i u BiH

U Hrvatskoj danas predsjednički izbori, bira se između 11 kandidata

Sučeljavanje-kandidata-Hrvatska

Pravo glasa na ovim izborima imaju svi punoljetni hrvatski državljani koji biraju između čak 11 kandidata

U Hrvatskoj danas traju predsjednički izbori, a novog predsjednika ili predsjednicu će birati oko tri milijuna i 855 tisuća birača u Hrvatskoj i svijetu.

Pravo glasa na ovim izborima imaju svi punoljetni hrvatski državljani koji biraju između čak 11 kandidata.

Uz već aktuelnu predsjednicu Grabar Kitarović (HDZ), kandidati za predsjednika države su i Nedjeljko Babić (HSSČKŠ), Anto Đapić (DESNO), nezavisni Dario Juričan i Mislav Kolakušić, kandidat HSLS-a Dean Kovač, Zoran Milanović (SDP), nezavisna Dalija Orešković, Katarina Peović (RF), Ivan Pernar (SIP) te nezavisni Miroslav Škoro.

Analitičari smatraju da najviše šanse za ulazak u drugi krug imaju aktualna predsjednica, nekadašnji predsjednik vlade RH Zoran Milanović i neovisni Miroslav Škoro.

Birališta se zatvaraju u 19 sati, a izuzev Hrvatske, najviše birača bi moglo pristupiti glasovanju u našoj zemlji s obzirom na to da velik broj hrvatskih državljana živi u BiH.

Njih nešto više od 300 hiljada će birati u gradovima koji imaju hrvatska diplomatsko-konzularna predstavništva, a to su Mostar, Sarajevo, Banja Luka, Zenica, Tuzla, Vitez i Livno.