Jako nevrijeme

U Hercegovini za dva dana palo više kiše nego za mjesec dana

trebinje kisa
Foto: Arhiv

Iz trebinjskog “Vodovoda” rečeno je da je, zbog velike količine padavina zamućena voda, te da je na snazi preporuka o prokuvavanju vode za piće

Na jugu Republike Srpske (RS) za dva dana palo je više kiše nego za mjesec dana, podaci su Hidrometeorloškog zavoda RS.

Na području Trebinja u protekla 24 sata palo je 110 litara kiše po metru kvadratnom, a vatrogasci su tokom noći i jutros ispumpavali vodu u sedam objekata koji se nalaze neposredno uz rijeku Trebišnjicu u naseljima Rastoci i Bregovi, te u Petrovom polju i Tini.

Velike padavine tokom noći, kada je palo 106 litara kiše, prouzrokovale su sedam intervencija za pripadnike Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje.

Iz trebinjskog “Vodovoda” rečeno je da je, zbog velike količine padavina zamućena voda, te da je na snazi preporuka o prokuvavanju vode za piće.

Temperatura izmjerena u 7.00 sati u Trebinju je iznosila 15 stepeni Celzijusa, potvrđeno je Srni u Meteorološkoj stanici ovog grada.

U Bileći je u 7.00 sati izmjerena temperatura od 15 stepeni Celzijusovih, dok je u protekla 24 časa palo 95 litara kiše po metru kvadratnom.

U Nevesinju je palo 66, Gacku 56, a na Čemernu 51 litar po metru kvadratnom.

Obilne kiše pogodile su i Mostar gdje su mnoge ulice poplavljene, a zabilježeni su i odroni na regionalnim cestama.

U posljednjih 24 sata u Mostaru su pala 82 litra kiše po metru kvadratnom. Posebno je teška situacija u ulicama Maršala Tita i Zagrebačke gdje su zabilježene duboke lokve.