Mensur Hukić

Direktor RMU Zenica pozvao Kasumovića da deblokira račun rudnika

l_6ac5808547c106dd02534a19e76fe24d

Iz RMU Zenica ističu da su svi zvanični pokušaji direktora rudnika za odlaganje izvršenja blokade računa, uspostave kontakta i realizacije razgovora s gradonačenlkom Kasumovićem i iznalaženje rješenja, bili bez uspjeha

Direktor RMU Zenica Mensur Hukić pozvao je gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića da deblokira račun rudnika na iznos 3.055.064,05 KM, kako bi rudarima bila isplaćena februarska plata, jer sredstva za isplatu postoje, te obustavljen aktuelni neposluh, nastavljena proizvodnja i spriječeno nanošenje još veće štete rudniku.

Iz RMU Zenica ističu da su svi zvanični pokušaji direktora rudnika za odlaganje izvršenja blokade računa, uspostave kontakta i realizacije razgovora s gradonačenlkom Kasumovićem i iznalaženje rješenja, bili bez uspjeha, zbog čega su rudari 24. marta 2023. obustavili proizvodnju.

Direktor rudnika podsjeća da je RMU Zenica uplatio glavnicu za korištenje gradskog građevinskog zemljišta i poziva gradonačelnika da povuče rješenje o izvršenju, te da po ranije upućenorn zahtjevu prema Gradu Zenica otpiše kamate po osnovu naknade za korištenje gradskog građevinskog zemljišta, kako je to učinio i drugim preduzećima od javnog značaja, saopćeno je iz RMU Zenica.