Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tomislavgrad

Direktor vodovoda zaprijetio isključenjem vode onima koji budu zalijevali bašte

zalijevanje fena
Ilustracija / FOTO: Fena

Kako je za Fenu kazao direktor vodovoda JKP Tomislavgrad Tomislav Baković, korisnici vodovoda trebali bi se suzdržati od korištenja pitke vode iz spomenutih vodovoda za zalijevanje vrtova, okućnica, njiva i ostale neosobne upotrebe

Zbog izrazite suše i nestašice vode na izvorištu vodovoda Ostrožac, Duvanjsko polje, Brišnik i Šujica, iz Javnog komunalnog poduzeća Tomislavgrad pozvali su stanovnike tog grada da od 16. avgusta vodu iz vodovoda koriste isključivo za piće i ličnu higijenu.

Nivo podzemnih voda usljed dugotrajne suše su niske i neracionalna potrošnja i nastavak suše može dovesti i do uvođenja mjera redukcije te su iz komunalnog poduzeća pozvali na štednju utroška vode.

Kako je za Fenu kazao direktor vodovoda JKP Tomislavgrad Tomislav Baković, korisnici vodovoda trebali bi se suzdržati od korištenja pitke vode iz spomenutih vodovoda za zalijevanje vrtova, okućnica, njiva i ostale neosobne upotrebe.

– Provedbu poštivanja ove odluke obavljat će ovlaštene osobe, a ako se kontrolom utvrdi da se potrošači ne pridržavaju mjera štednje vode, protiv njih će biti podnesena prijava i pokrenu će se zakonski postupak, a istovremeno će biti isključeni s vodovodnog sistema – upozorio je Baković.