Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Disciplinski postupak protiv komesara Ćosića zbog slučaja “Dženan Memić”

vahid_cosic

Ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić donio je Odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv policijskog komesara Vahida Ćosića zbog, kako se navodi, davanja netačnih podataka i prikrivanja činjenica o načinu izvršenja službenih zadataka u slučaju “Dženan Memić”.

Odluka ministra Mulabdića uslijedila je nakon što su članovi Komisije za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo jednoglasno inicirali pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog komesara Vahida Ćosića zbog davanja netačnih podataka te prikrivanja činjenica o načinu izvršenja službenih zadataka u slučaju “Dženan Memić”.

Prvostepeni disciplinski postupak vodit će Nezavisni odbora MUP-a Kantona Sarajevo, koji svoj posao mora završiti u roku od dva mjeseca.

Kantonalni sud u Sarajevu, podsjetimo, potvrdio je u augustu optužnicu Kantonalnog tužiteljstva protiv Ljube i Bekrije Seferovića, koji se terete da su izazvali saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradao Dženan Memić.

Muriz Memić, otac tragično stradalog Dženana Memića, izjavio je nedavno da će uskoro organizirati nove proteste jer je nezadovoljan obavljenom istragom.

Memić i dalje tvrdi da je njegov sin ubijen, odnosno, da smrtne ozljede nije zadobio u saobraćajnoj nesreći.