BiH

direktor ukc-a RS

Đajić: Imamo još samo par tona kiseonika za potrebe pacijenata

29/09/2021
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Direktor UKC-a Vlado Đajić podsjetio je da je Agencija za lijekove zabranila snabdijevanje kiseonikom UKC-a firmi "TGT tehnogas"

Vlado Đajić, generalni direktor Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci danas je izjavio da ova zdravstvena ustanova ima samo još par tona kiseonika, javlja Anadolu Agency (AA).

“Poznato je da je Agencija za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine i njen direktor Aleksandar Zolak zabranio ‘TGT Tehnogas’ firmi koja je nas snabdijevala kiseonikom, da nas snabdijeva medicinskim kiseonikom”, rekao je Đajić.

Dodao da pokušava da dobije Zolaka i da ga pozove u UKC kao ljekara, pa da to radi putem medija da dođe “da vide koji su članovi zakona i etikete na bocama ili šta je bitnije od ljudskih života i da nađu rješenje”.

Dodao je da su u stalnom kontaktu sa rukovodstvom RS-a kako bi pronašli rješenje i nabavili kiseonik.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, predao je krivičnu prijavu protiv više osoba Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske u vezi sa sumnjama u kvalitet kiseonika koji je korišten za liječenje pacijenata.

Prije dva dana Vlada RS-a zadužila je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite da u saradnji sa Republičkom upravom za inspekcijske poslove i UKC RS-a, u roku od 48 časova obezbijedi uslugu laboratorije ovlaštene za ispitivanje kontrole kvaliteta kiseonika, a u svrhu pribavljanja nezavisne potvrde kvaliteta medicinskog kiseonika koji se koristi u ovoj ustanovi. Uzorkovanje kiseonika u UKC RS obavljeno je juče.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.