Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zaraženo 50 uposlenih

Đajić tvrdi da se iznose gnusne laži o banjalučkom UKC-u

Vlado Djajic Foto Gerila

Đajić je naglasio da je u UKC minimalan broj zaraženih u odnosu na broj zaposlenih, te da svi zaraženi imaju tretman po svjetskim standardima

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je da su o ovom zdravstvenom centru proteklih dana iznesene gnusne laži.

Đajić je rekao da je stanovništvo bilo uznemireno tim lažima, ali da je UKC normalno funkcionisao, kao što to čini i danas.

On je naglasio da u ovoj ustanovi ne rade priučene neznalice već odgovorni ljudi, koji se suočavaju sa ozbiljnim problemom.

Đajić je naglasio da je u UKC minimalan broj zaraženih u odnosu na broj zaposlenih, te da svi zaraženi imaju tretman po svjetskim standardima.

“Na UKC-u imamo oko 3.000 zaposlenih, a oko 50 zaraženih. To nam pokazuje da imamo manje od 2 odsto zaraženih radnika, što je ispod prosjeka mnogih svjetskih centara“, isatkao je Đajić.

Prema njegovim riječima, ispod prosjeka je broj zaraženih radnika, jer zaštita ne postoji sto odsto.

Sindikat doktora: Radnici banjalučkog UKC-a sami sebi nabavljali zaštitnu opremu

“Imamo pola miliona zaštitnih maski, blizu milion rukavica, oko 5.000 zaštitnih odijela i na tome mogu da nam zavide mnoge bolnice u reginu i Evropi budući da se zna kako je teško doći do toga”, istakao je Đajić.

On je naglasio da se u Vladi svakodnevno interesuju za stanje i pokazuju da im je stalo do stanovnika RS.

Antonija Verhaz, načelnik Klinike za infektivne bolesti UKC-a RS rekla je kako “u ovoj klinici trenutno se liječi 49 izuzetno teških pacijenata uz šest pacijenata koji su na respiratorima” kao i da nijedan radnik te klinike nije zaražen.

Zaraženo 12 pacijenata, Šeranić poručio da UKC nije novi klaster

Alen Šeranić, entitetski ministar zdravlja, danas je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci rekao da je utvrđen virus kod 12 pacijenata koji nisu bili na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog Kliničkog centra (UKC), što, kako je rekao, ne znači da su donijeli virus u tu zdravstvenu ustanovu ili da su tu bili zaraženi.

U posljednja 24 sata registrovano je devet novih slučajeva zaraze u RS-u, a među njima je jedan ljekar i jedna medicinska sestra UKC-a.